View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0001143OpenMPT[All Projects] Feature Requestpublic2018-09-15 08:14
ReporterjmkzAssigned To 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityhave not tried
Status closedResolutionwon't fix 
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary0001143: Option to reload module with plugins when export for each render
Description

I've noticed that tempo-synced VSTs like Synth1 don't get reset or re-synced when rendering.

For example, if you have LFO routed to filter envelope and synced to tempo enabled, and play something jumping around, the LFO keeps running as isn't position aware. The same happens when you export with or without clearing plugin tails.

Other thing I thought, is instead of 20 seconds of silence, being able to customise to any beats 'Render <number> beats' or so.

TagsNo tags attached.
Has the bug occurred in previous versions?
Tested code revision (in case you know it)

Activities

Saga Musix

Saga Musix

2018-09-15 08:10

administrator   ~0003633

What you propose does not save the problem at hand. Rendering e.g. 4 bars of silence means that the difference between OpenMPT's and Synth1's clock is still the same, just shifted by 4 beats.

Reopening the module to work around a plugin bug seems like an unnecessarily gross hack to add to the xport dialog - if you need to employ this hack, you could have just as well hit Ctrl+W instead of clicking that hypothetical checkbox.

Saga Musix

Saga Musix

2018-09-15 08:14

administrator   ~0003634

(for clarification: Synth1 has several opportunities to reset its running LFOs but it makes use of none of them, so this is not an OpenMPT bug)

Issue History

Date Modified Username Field Change
2018-09-13 15:37 jmkz New Issue
2018-09-15 08:10 Saga Musix Note Added: 0003633
2018-09-15 08:14 Saga Musix Note Added: 0003634
2018-09-15 08:14 Saga Musix Status new => closed
2018-09-15 08:14 Saga Musix Resolution open => won't fix